Møteplasser i Snertingdal – Coop’en

Coop er dagligvarebutikken her i Snertingdal. Men Coop’en er mye mer enn bare en matbutikk for oss snertingdøler: Den er en viktig livsnerve og møteplass i bygdemiljøet! Her utveksles nyheter og noen ord med kjente, og de som jobber her kjenner kundene, hjelper til med å finne varer og yter god service hver eneste dag. Mange av de eldre kundene kommer på faste dager, og det blir fort litt spørsmål og omsorgsfull stussing når noen ikke dukker opp. Her får en sitte inne i varmen og vente på bussen, her henter vi pakker på postkontoret, og vareutvalget dekker de fleste behov.
Tove Skiaker har drevet Coop’en siden 10.10.2006. Den gang var det Coop Marked, nå er det Coop Prix. Coop Prix har større vareutvalg, rimeligere priser og stort innslag av kortreist lokalmat og sesongspesialiteter. Tove forteller med et smil at det ifølge Totenkjøtt nesten bare er vi snertingdøler som kjøper innmatfarse. Men også ost fra Snertingdal Ysteri er godt representert i hyllene, og snart kommer krumme, rakefisk og annen julemat.

I vår ble hele butikklokalet pusset opp, og i juni var det høytidelig gjenåpning. Vi som er kunder syns det har blitt en flott, moderne, lys og trivelig butikk. Tove og hele personalet er stort sett fornøyde, de også. Hele kasseområdet er utvidet med to nye selvbetjeningskasser. De har sett at hyttekundene gjerne er vant til slike kasser, mens vi snertingdøler fortsatt setter pris på å kunne gå i betjent kasse. Tove forteller at panteautomaten nå er midlertidig, og skal flyttes ut i et nytt vindfang. Planene er klare, og det vil gi bedre plass til bord og stoler, samtidig som det blir mindre trekk fra døra.

Det er tydelig hvilken tid vi er inne i! Halloween er rett rundt hjørnet.