Om Snertingdal:

Snertingdal er kanskje verdens vakreste dal, spør du oss. Her har mennesker bodd i tusenvis av år, og her vil vi fortsette å bo. Et levende lokalsamfunn i Innlandet fylt med ildsjeler.

Snertingdal er en langstrakt dal som består av Nedre -, Midtre – og Øvre Snertingdal. Her bor det i nesten 1850 innbyggere, og det er et populært feriested for flere hundre hytteeiere. Snertingdal ligger midt i Gjøvik kommune, kun 25 kilometer unna sentrum.

Bygda har lang historie med fruktbart landbruk og skogbruk. Langs hele dalen ligger en fantastisk natur med flere badevann og rikelige turmuligheter langs milevis med turstier. Om vinteren er det et eldorado for langrenn, med kanskje de beste løypene og best snø og terreng i landet. Småkupert og utsikt til fjellet!

Snertingdal har barnehage, 1 – 10 skole med gymsal og svømmebasseng, og omsorgssenter med kafé og park.

Snertingdal nærmiljøanlegg har en flott treningspark, utelivscamp og musikkbinge og mere til. Her ligger også Frivilligsentralen. Bygda har et rikt organisasjonsliv med mange lag og foreninger, og i samfunnshusene Kjensethuset, Lindheim og Skogtun møtes innbyggere hver uke til møter, quiz, karneval eller ungdomsklubb. Snertingdal idrettsforening tilbyr også mange aktiviteter til barn og unge.   

I bygda finner du også en rekke bedrifter, butikker og flere gårdsutsalg.

Utvikling

Næringslivet og Gjøvik kommune har mye spennende planer for Snertingdal, les mer her.

Natur

Snertingdal er omgitt av vakker natur hvor man kan gå tur, gå på ski og alle mulige andre utendørsaktiviteter.

Historie

Snipp snapp snute…