Kick-off bygdeutvikling med stort oppmøte

Innbyggerinitiativet Snertingdal Bygdeutviklingsgruppe inviterte 14. februar til kick-off, og arrangerte det første åpne folkemøtet om stedsutvikling i samarbeid med Bylab i Gjøvik kommune.

Over 170 spente innbyggere og en fjerdedel av kommunens folkevalgte politikere møtte opp på Snertingdal skole for å delta i idémyldring for å gjøre bygda til et enda bedre sted å bo.

Ordfører Anne Bjertnæs ønsket velkommen og det ble holdt flere innlegg om stedsutvikling. Ungdomsskoleelevene Alma og Ingrid Presenterte sin flotte TikTok kampanje «Bli i Snertingdal».

Det ble servert kaffe og kringle før alle deltok i myldreøkt. Det var god stemning og folk delte mange gode ideer til nye stedsutviklings tiltak. Ole Seegaard presenterte avslutningsvis videre planer for Bygdeutviklingsgruppa og den nye nettsiden Snertingdal.no, som drives av nærmiljøparken på Kjenset.

Alle som ønsker å delta i gruppa eller i driften av den nye nettsiden er invitert og velkommen til å bli med å utvikle bygda. Bygdeutviklingsgruppa planlegger nytt møte i mars.