Kultur

BK STALL OG UTEGANG

Vi ligger rolig og landlig til i øvre delen av Snertingdal. her har vi plass til 11 hester, fordelt på stall og løsdrift. I stallen har vi fem stallbokser, hvorav en er beregnet som avls/sykeboks for utegangshestene, vaskespilt, utstyrt kjøkken/oppholdsrom og oppvarmet og tørt utstyrsrom. Utenom stallen har vi også to uteganger, hvorav en er med fri tilgang til grovfôr og en med måltider.

hest

KJENSET NÆRMILJØPARK

Snertingdal Nærmiljøpark er et åpent, offentlig tilgjengelig friluftsområde for alle, eid av Gjøvik kommune. Parken omfatter bygningene, hagen, utelivscamp’en, treningspark og tursti, badestrand, jordet og strandlinja til småbruket Kjenset. Alle som har interesse av å bruke nærmiljøparken, slik som lag og foreninger, institusjoner og enkeltpersoner kan melde seg inn i foreningen.

samling på plen
hvit gård

PRÆSTGAR’N

Præstgar’n i Snertingdal i Innlandet er en tidligere prestegård fra 1899, og er på Anita Krohn Traaseth og Hans Olav Brenners hender. De engasjerte eierne driver stedet som et kultursenter der det holdes festivaler, teateroppsetninger og lokale arrangementer.

SEEGÅRD KIRKE/SNERTINGDAL MENIGHET

Seegård kirke fra 1997 erstatter den gamle trekirken fra 1781, som brant ned palmesøndag 1994. Kirken er et trebygg med en grunnflate på 718 m2; 260 sitteplasser i selve kirkerommet. Vakker og særpreget altertavle av Håkon Gullvåg. Kirken er utstyrt med menighetssal og enkelte mindre rom som brukes av organisasjoner og lag til faste og mer tilfeldige arrangement, minnesamvær og lignende. Eget kjøkken.

seegård kirke
to ungdommer i hengekøye

TYPISK SNERTINGDAL

Skap minner for livet med en unik overnattingsopplevelse under åpen himmel, i gammel villskog og myrlandskap. Friluftsliv er kulere når teltet svever over bakken.