Kultur og fritid

KJENSET NÆRMILJØPARK

Snertingdal Nærmiljøpark er et åpent, offentlig tilgjengelig friluftsområde for alle, eid av Gjøvik kommune. Parken omfatter bygningene, hagen, utelivscamp’en, treningspark og tursti, badestrand, jordet og strandlinja til småbruket Kjenset. Alle som har interesse av å bruke nærmiljøparken, slik som lag og foreninger, institusjoner og enkeltpersoner kan melde seg inn i foreningen.

samling på plen
hvit gård

PRÆSTGAR’N

Præstgar’n i Snertingdal i Innlandet er en tidligere prestegård fra 1899, og er idag på Hans Olav Brenners hender. Den engasjerte eieren og hans familie driver stedet både med overnatting gjennom Airbnb og som et kultursenter der det holdes festivaler, teateroppsetninger og lokale arrangementer.

SEEGÅRD KIRKE/SNERTINGDAL MENIGHET

Seegård kirke fra 1997 erstatter den gamle trekirken fra 1781, som brant ned palmesøndag 1994. Kirken er et trebygg med en grunnflate på 718 m2; 260 sitteplasser i selve kirkerommet. Vakker og særpreget altertavle av Håkon Gullvåg. Kirken er utstyrt med menighetssal og enkelte mindre rom som brukes av organisasjoner og lag til faste og mer tilfeldige arrangement, minnesamvær og lignende. Eget kjøkken.

seegård kirke

BK STALL OG UTEGANG

Vi ligger rolig og landlig til i øvre delen av Snertingdal. Her har vi plass til 11 hester, fordelt på stall og løsdrift. I stallen har vi fem stallbokser, hvorav en er beregnet som avls/sykeboks for utegangshestene, vaskespilt, utstyrt kjøkken/oppholdsrom og oppvarmet og tørt utstyrsrom. Utenom stallen har vi også to uteganger, hvorav en er med fri tilgang til grovfôr og en med måltider.

hest

SNERTINGDAL MUSIKKFORENING

kor som synger

Snertingdal kantori

Skihytta tilhører, og drives av Åsen Vel, og ligger ved Granumsdammen. Vinterstid er det åpen skikafe her i helger, vinterferie, jul og påske. Om sommeren arrangeres ulike åpne og private arrangement.

Samfunnshuset Lindheim ligger i Øvre Snertingdal, vegg i vegg med Snertingdalshallen

Her arrangeres egne åpne arrangement som Quiz, lysløyperenn på fredager, bygdefester og Halloween for barn. Lindheim leies også ut til møter, foredrag o.l. I regi av lag og foreninger, og blir mye brukt til konfirmasjoner og andre private selskaper. Her er det kjøkken, 2 saler og scene.

SNERTINGDALSHALLEN

Snertingdalshallen er en flerbrukshall som ligger i Øvre Snertingdal. Den har treningsbane for håndball, og her arrangeres cuper, i tillegg til større sosiale arrangement. Her startet bl.a. Verdensmester og olympisk mester Else Marte Sørlie Lybekk sin håndballkarriere.

Skogtun er et forsamlingslokale i Nedre Snertingdal. Her arrangeres foruten bygdefester, faste klubbkvelder og LAN for barn og unge, i samarbeid med Ung i Gjøvik.

Tabor er et forsamlingslokale som ligger i Snertingdal sentrum. Her arrangeres møter, foredrag og private selskaper. Her er det stor sal og kjøkken. Leies ut.

Forsamlingslokalet Skytterhuset ligger i Elvedalen. Her arrangeres møter, foredrag og private selskaper. Her er det stor sal og kjøkken. Leies ut.


Snertingdal Gocart-bane eies og driftes av KNA.

Gocartbanen ligger i Elvedalen. Det er for tiden ikke organisert utleie av gocart.